nieuws

Kamervragen over Defensie Aanvullings Plan

Archief

PvdA-Kamerleden Eijsink, Tang en Vos hebben aan minister Bos (Financiën) vragen gesteld over het verbod op het verzekeren van molestrisico door een schadeverzekeraar

Het betreft het Defensie AanvullingsPlan dat Burghthuys Adviesgroep adviseert aan jonge militairen. De Noordhollandsche van 1816 is risicodrager. Het gaat om een ongevallenverzekering waarbij niet als molest of gewapend conflict worden aangemerkt activiteiten van de verzekerde in het kader van operaties van internationale organisaties, waarvan Nederland deel uitmaakt en/of die de goedkeuring hebben van de Tweede Kamer. De Kamerleden vragen zich af of deze clausule in strijd is met de WFT en waarom de AFM en toezichthouder DNB niet handhavend optreden.

Reageer op dit artikel