nieuws

Kamerbeek Groep gaat samenwerken met Elan

Archief

De Kamerbeek Groep heeft een (minderheids)belang genomen in het financieel adviesbureau Elan in Heerenveen. Dit belang vormt de basis van een strategisch samenwerkingsverband. De meerderheid van de aandelen blijft in handen van de directie van het Friese bedrijf.

Elan is actief als bemiddelaar op het gebied van levensverzekeringen en employee-benefits. Het bureau is met 120 mensen landelijk werkzaam vanuit kantoren in Heerenveen en Almere en heeft een jaaromzet van ruim f 20 mln.
Elan werd drie jaar geleden opgericht door John Jorritsma, John van der Werff en Richard van der Meulen. Laatstgenoemde heeft vrij kort na de start zijn aandelen overgedaan aan de andere twee en is onlangs met een nieuw bedrijf (Integra) gestart. Vóór de oprichting van Elan vervulde Jorritsma (42) een managementfunctie bij Vita (nu Zurich Leven) en was Van der Werff (31) als manager actief bij Spaarbeleg.
Telemarketing
Kamerbeek is vooral gecharmeerd van de geavanceerde telemarketingorganisatie van Elan, die in Leeuwarden gehuisvest is.
Jorritsma: “Onze organisatie groeit zeer snel. Wij zochten daarom een grote, onafhankelijke partner om ons dienstenpakket te verbreden en de continuïteit van onze groei te versterken”. Voor Elan is het waardevol om toegang te krijgen tot de gespecialiseerde producten en diensten van Kamerbeek op het gebied van zorg- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De partners verwachten dat de voorgenomen samenwerking bij beide bedrijven zal leiden tot een toename van de werkgelegenheid. De ondernemingsraad van Kamerbeek zal om advies worden gevraagd.
VVE Management
Kamerbeek heeft ook zijn belangen in de vastgoedsector uitgebreid, door VVE Management over te nemen. Dit bureau, dat eigendom was van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, verleent diensten aan verenigingen van eigenaren van woningen. Bij VVE Management werken vijftig mensen en de jaaromzet bedraagt ongeveer f 6 mln.

Reageer op dit artikel