nieuws

Juwon presteert beter bij gelijke premieomzet

Archief

Juwon, de juweliersonderlinge in IJsselstein, heeft vorig jaar een hogere winst geboekt dankzij een lagere schadelast. Het premie-inkomen bleef gelijk. 

Juwon boekte in 2004 een premieomzet van € 2,5 (2,5) mln, afkomstig van 720 (710) leden/verzekerden. De brandpremies namen af tot € 2,1 (2,2) mln. De schadelast daalde met een halve ton tot € 1,5 mln, vooral door minder ramkraken als gevolg van zwaardere preventiemaatregelen. “Het aantal overvallen op Juwon-leden was daarentegen hoger dan in voorgaande jaren”, aldus de directie in het jaarverslag. Het technisch resultaat steeg tot € 0,4 (0,1) mln. 
Het aansprakelijk vermogen van de juweliersonderlinge moet fors omhoog, aldus de directie. Op grond van Europese wetgeving zal het huidige aansprakelijk vermogen van € 1,5 mln worden opgetrokken tot ruim € 2 mln in maart 2007.

Reageer op dit artikel