nieuws

Justitie wil ex-topman Avéro alsnog vervolgen

Archief

Vijf jaar nadat directeur Theo Ringers gedwongen werd bij Avéro te vertrekken wegens verdenking van valsheid in geschrifte, wil Justitie Haarlem hem alsnog vervolgen. Het onderzoek is wegens personeelsproblemen lange tijd in een bureaulade blijven liggen.

Ringers wordt er van verdacht een slechtlopend (auto)volmachtcontract van Avéro met beursmakelaar Gebr. Sluyter gesubsidieerd te hebben met inkomsten uit een geheime herverzekering van risicovolle garantieverzekeringen. Ook directeur Bert Kuit van Sluyter wordt in dat kader verdacht.
Aanleiding voor de hernieuwde belangstelling van Justitie is een poging van de advocaat van Ringers om het inmiddels gedateerde onderzoek tegen zijn cliënt wegens verjaring van tafel te krijgen. Tijdens een zitting van de Raadskamer hierover kreeg de behandelend officier van Justitie onlangs een ultimatum opgelegd: Ringers moet vóór 8 juni gedagvaard worden.
De betreffende officier, mr. Teengs Gerritsen, acht het belang in de zaak dusdanig groot (een cumultatief nadeel van f 15 mln) dat vervolging inderdaad op zijn plaats is. Hij verwacht dat de zaak nog in de maand juni zal voorkomen.

Reageer op dit artikel