nieuws

Justitie stopt vervolging Ringers

Archief

De rechtbank in Haarlem heeft besloten het strafonderzoek tegen de voormalige Avéro-directeur Theo Ringers te staken. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Ringers gedwongen werd bij Avéro Schade te vertrekken wegens verdenking van valsheid in geschrifte.

Afgelopen mei had Justitie nog aangekondigd om Ringers, ondanks het zich al jaren voortslepende onderzoek, tóch voor te laten komen in september. De verdediging heeft de vervolging echter met succes aangevochten. De rechtbank vond het onderzoek te lang duren en verklaarde het nietig.
Hoofdofficier H.A. van Brummen van parket Haarlem zegt in een toelichting dat de vertraging van het onderzoek is veroorzaakt door capaciteitsproblemen op de fraude-afdeling. “Het is erg jammer voor zowel de verdachte als voor de aangevende partij dat het zo lang heeft moeten duren, voordat er duidelijkheid ontstond. Inmiddels is door de vorming van fraudeclusters in het hele land meer capaciteit vrijgemaakt voor onderzoek naar fraudezaken.”
Ook Avéro is teleurgesteld over het besluit van de rechtbank en beraadt zich op verdere stappen. Van een eerder door Avéro genoemde civiele procedure tegen Ringers blijkt geen sprake.
Het onderzoek tegen Sluyter-directeur Bert Kuit, eveneens verdachte in deze zaak, is ook stopgezet.
Zie ook het interview met Theo Ringers op pagina 7.

Reageer op dit artikel