nieuws

Jubileumplannen van Legio-Lease onder vuur

Archief

Er dreigt er een fiscale tegenvaller voor de circa zevenduizend bezitters van een Jubileumplan van Legio-Lease (totale hoofdsom een kleine f 60 mln).

De betrokkenen ontvingen een brief (gedateerd 12 april) van directeur Rick Verdel die met de volgende regel begint: “Als directeur van Legio-Lease wil ik u graag persoonlijk informeren over een vervelende gebeurtenis”.
Vervolgens wordt in herinnering gebracht dat in 1995, ter gelegenheid van het eerste lustrum, bij een Jubileumplan als eenmalige geste de koersverzekering voor het aandelenpakket (put-optie) niet apart door middel van een premie vooraf berekend. Sinds kort weet Legio-Lease dat Financiën het dividend en de uiteindelijke koerswinst alsnog als (fiscaal belaste) rente wil gaan behandelen, omdat de afnemers op de aandelen geen verlies kunnen maken.
Verdel stelt dat Legio-Lease deze formule destijds fiscaal goed heeft laten onderzoeken. De visie van de huisfiscalist van Legio-Lease werd mede onderschreven door een aantal andere fiscalisten van naam. “Echter, na langere tijd bleek het ministerie van Financiën het daar niet mee eens te zijn. Na een gedegen weerwoord op hun aanvankelijke bezwaren hebben wij jaren niets meer gehoord. Geen bericht, goed bericht, dachten wij.” Legio-Lease zal de kwestie aan de Belastingrechter voorleggen. “Daarnaast vinden wij het niet correct dat wij zo lang in de veronderstelling zijn gelaten dat ons weerwoord voldoende was. Wij zullen dit dan ook voorleggen aan de Ombudsman.”
Nieuwe mailing
Drie dagen na de brief over de ‘vervelende gebeurtenis’ viel er bij menige Jubileumplan-bezitter alweer een mailing in de bus voor SpaarExtra van Legio-Lease. ‘Volledig belastingvrij’ en ‘Het antwoord op ‘Vermeend’, zijn enkele van de wervende zinnetjes op de envelop.

Reageer op dit artikel