nieuws

Jubilerende Friese ‘Zwolsman’ doet het nog steeds zonder pc

Archief

Jubilerende Friese ‘Zwolsman’ doet het nog steeds zonder pc

Van hard werken is Gerrit Hoekstra, adjunct-directeur commerciële zaken bij Kuiper Verzekeringen, nooit vies geweest. Voordat hij 25 jaar geleden bij het Heerenveense verzekeringsbedrijf in dienst trad, was hij vooral op de boerenerven te vinden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Het leverde hem de geuzennaam ‘Zwolsman’ op, naar Reinder Zwolsman, de bekende en vermogende projectontwikkelaar van de jaren zestig en zeventig.
Nog steeds wordt Hoekstra op kantoor ‘Zwol’ genoemd, al weten lang niet al zijn collega’s meer waar die naam vandaan komt. Ze spreken hem in ieder geval met eerbied uit, want Hoekstra is nog altijd zeer gedreven in zijn vak. Hij begon in de buitendienst en geeft nu leiding aan die afdeling. Overigens zonder pc. Die moderne ontwikkeling liet hij aan zich voorbij gaan en hij bedient zich nog steeds van een doodgewone typemachine of hij schrijft zijn stukken met de hand.
“Een commercieel dier”, zo betitelde directeur Jaap Kuiper hem tijdens de jubileumreceptie op 25 maart in hotel-restaurant De Oorsprong in St. Nicolaasga. “Iemand die direct is, weet wat hij wil en niet meer woorden nodig heeft dan noodzakelijk. In heldere taal legt hij uit wat hij voor de mensen kan betekenen. Wij hebben veel aan Gerrit te danken. Mede door zijn kritische instelling. Als hij bij mij kwam met de zin ‘Ik wil je niet met je zaken bemoeien, maar…’, dan volgden er altijd zinnige kanttekeningen waar ik veel aan had en heb”, zo vervolgde Kuiper.
DiepFries
Hilariteit was er ook tijdens de receptie, want geheel in de stijl van de Friezen (Hoekstra is zoals ze wel eens gekscherend zeggen ‘een diepFries’), werd door collega’s de draak gestoken met Hoekstra’s eigenaardigheden en standaarduitdrukkingen. Slonzige pakken werden totaal verscheurd, waarna de jubilaris een nieuw kostuum cadeau kreeg en collega Koos Boorsma overhandigde de rasverkoper een broodtrommeltje van zijn favoriete voetbalclub Heerenveen, want tijd om uitgebreid te lunchen gunt Hoekstra zichzelf niet.
Gerrit Hoekstra toont de Makkumer vaas die hij cadeau kreeg. Rechts echtgenote Annemarie.
Over geleend geld en de nachtrust
Dagvoorzitter Hans Barendse sprak eind maart tijdens een seminar voor glastuinders in Poeldijk over de beleving van financiële schulden in verleden en heden. Een tuinder die in de jaren zestig f 20.000 van de Rabobank had geleend, had soms slapeloze nachten bij de gedachte dat hij deze schuld nog moest terugbetalen.
Hoe anders is de mentaliteit tegenwoordig, had die kweker verzucht: “Mijn zoon heeft twee miljoen gulden van de bank geleend, maar ik moet ‘m nog iedere dag wakker maken”.
Lopen voor Ronald McDonald
Het Ronald McDonald Huis in Den Haag heeft tien zogeheten discmans uit handen van medewerkers van Zurich ontvangen. De discmans zijn bestemd voor de broertjes en zusjes van de kinderen die in het ziekenhuis liggen. Het geld voor deze schenking is afgelopen maand door een groep medewerkers van de maatschappij “bij elkaar gelopen” tijdens de City-Pier-Cityloop. Zurich is sinds oktober sponsor van het Ronald McDonald Huis.
Amsterdams Assurantie Voetbaltoernooi
De Sportcommissie van de Amsterdamse assurantieclub ABC organiseert op maandag 28 mei haar buiten-voetbaltoernooi. De succesvolle opzet van voorgaande jaren wordt dit jaar herhaald; er wordt wederom met sixes (zes spelers per team) gespeeld. Het toernooi vangt aan om 16.00 uur en vindt plaats op de velden van voetbalvereniging AFC aan de Boelelaan in Amsterdam.
Vorig jaar trok het toernooi het recordaantal van 29 teams. De inschrijving staat open voor verzekeraars, het intermediair en taxatie- en expertisebureaus. Informatie omtrent de inschrijving kan uitsluitend worden aangevraagd per e-mail: w.westerhof@troostwijk.com, of per fax: 020-666.66.60.
Van der Jagt wint reis Erasmus
Assurantiekantoor C.W. van der Jagt uit Hoogkarspel is winnaar geworden van de actie die Erasmus eind vorig jaar had uitgeschreven bij de introductie van de Goal Koopsompolis. Van der Jagt had binnen de actieperiode de hoogste productie aan koopsompolissen. Een cheque voor een reis naar New York werd door Erasmus aan huis afgeleverd: v.l.n.r. Martijn van Eijk (Erasmus), Cor van der Jagt en kantoorgenoot Gerard Karel en regiomanager Ab Nettekoven (Erasmus). ========= Vijfde kolom: Ik háát voorrang van rechts! MopperSmurf

Reageer op dit artikel