nieuws

Jubilerend Klaverblad is populair bij NBVA-lid

Archief

“Klaverblad is in termen van productie de tiende verzekeraar voor leden van de NBVA.” Dat stelde NBVA-secretaris Boudewijn van Uden bij het jubileumfeest van de 150-jarige verzekeraar.

“In al mijn naïviteit dacht ik dat Klaverblad qua volume niet zo’n belangrijke zakenpartner was voor NBVA-leden”, onthulde gastspreker Van Uden voor een gehoor van Klaverblad-mensen en met Klaverblad samenwerkende tussenpersonen. “Maar de recent door ons uitgevoerde enquête naar productiestromen van NBVA-leden, heeft mij met beide benen op de grond gezet. Want wat bleek: Klaverblad is qua volume de tiende verzekeraar in de NBVA-ledenkring.”
Op de ranglijst van in Nederland actieve verzekeraars staat Klaverblad, gemeten in premie-inkomen, op ongeveer de 70e positie in zowel levens- als schadeverzekeringen (cijfers over 1998). De tiende positie onder NBVA-leden had Van Uden logischerwijs verrast. “Het betekent wel dat Klaverblad bij ons simpelweg veel meer productie genereert dan heel veel maatschappijen waar wij het heel vaak heel druk mee hebben.” Van Uden roemde de ‘voorspelbaarheid’ van Klaverblad. “Voorspelbaarheid kan saai en kleurloos zijn, maar in het geval van Klaverblad is het de sleutel tot het succes van de maatschappij.” In zijn openingsspeech ging Klaverblad-directeur Hans Ziedses des Plantes juist in op één van de historische momenten waarin Klaverblad zich niet consistent gedroeg. In 1978 staakte de Zoetermeerse verzekeraar de acceptatie van jeugdige automobilisten, vanwege hun slechte schadetekening. “De lessen zijn: verzekeringstechnisch verantwoord beleid is van groot belang en je kunt beter tijdig afremmen en bijsturen dan later aan de noodrem te moeten hangen”, aldus Ziedses des Plantes. Klaverblad vierde in twee dagen zijn 150-jarig bestaan en nodigde daarbij 2.400 tussenpersonen uit.

Reageer op dit artikel