nieuws

Jubilerend CAK verder als Academica

Archief

Het jubilerende assurantiebedrijf CAK heeft zijn naam gewijzigd in Academica. Ook is een vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank voor het verkopen van schadepolissen voor eigen rekening en risico.

De viering van het 25-jarig bestaan van het Dordtse bemiddelingsbedrijf werd eind vorige maand gevierd. Daartoe pakte de directie van het familiebedrijf fors uit. Diverse evenementen waren georganiseerd. Zo verzorgde slagwerkband en percussiegroep Medicamento, eerder te zien en te horen in het Rotterdamse Ahoy en het Amsterdamse Paradiso, een spectaculair optreden voor het nieuwe hoofdkantoor aan de Spuiboulevard in Dordrecht.
Startschot
Na zijn afscheidsspeech tot de ruim honderd medewerkers en de tientallen genodigden op het trottoir voor het nieuwe kantoorpand gaf directievoorzitter Gijsbert Geysendorpher (61) letterlijk het startschot voor de beklimming van de ruim dertig meter hoge kantoorgevel. Daar onthulden de bergbeklimmers met vuurkanonnen, rook en confetti de nieuwe neonverlichting van National Academic, waarvoor eerder dit jaar een vergunning werd verkregen om als risicodrager te gaan fungeren voor schadeverzekeringen.
Aansluitend werd de naamswijziging van CAK in Academica onthuld. Daartoe werd een spandoek van negen bij zeven meter neergelaten vanaf het dak van het kantoorgebouw. Op het doek prijken de gezichten van alle ruim honderd medewerkers.
Afscheid
De feestelijkheden werden afgesloten met een film over de geschiedenis van de assurantiegroep in het nieuwe bedrijfsrestaurant en het afscheid van Gijsbert Geysendorpher als algemeen directeur. Hij kreeg een 160 pagina’s tellend boek met de titel ‘Een van de 20.000′, waarin alle medewerkers en relaties hun ervaringen met Geysendorpher hadden vastgelegd. Hij wordt opgevolgd door zoon Laurens Geysendorpher (33).
De groep (twintig vestigingen) heeft in ons land ruim honderdduizend polishouders, goed voor _ 95 mln premie. Verder wordt jaarlijks _ 0,25 mld aan hypotheken omgezet.
op de stoep van het nieuwe kantoorpand.
de foto’s van alle medewerkers. Rechts bovenin is de nieuwe kantoornaam zichtbaar.

Reageer op dit artikel