nieuws

Joost Keizer gaat bij Unum de buitendienst opzetten

Archief

Joost Keizer (34) is begin deze maand bij Unum Nederland in dienst getreden als salesmanager

Zijn belangrijkste taak is het opzetten van de buitendienst en het opstellen en uitwerken van een marketing- en verkoopplan. Unum, wereldwijd marktleider op aov-gebied, zal binnenkort zijn eerste product bij het intermediair introduceren. Keizer verwierf, na atheneum en militaire dienst, zijn eerste vaste baan bij De Amersfoortse. “Dat was in 1986, in de periode dat de dga’s werden uitgesloten van de sociale verzekering.” Hij merkt op dat de ontwikkelingen in de wetgeving een rode draad in zijn loopbaan vormen. Na enkele jaren in de aov-sfeer te hebben gewerkt, werd hij (ten tijde van het Plan Simons) adviseur collectieve ziektekosten. Toen in 1993 het fenomeen WAO-hiaat ontstond, werd hij op dit speerpunt ingezet. “Ik heb in die tijd heel veel presentaties voor het intermediair gegeven.” In 1996 werd Keizer door ACW Adviseurs in Amsterdam benaderd om daar directeur Schadeverzekering te worden. Hij ging zich vooral bezighouden met de zorgverzekering en later met employee-benefits. “Een half jaar geleden werd ik benaderd om voor een Amerikaans bedrijf te gaan werken. Hoewel ik geen drang had om van baan te veranderen, werd ik aangetrokken door de geheel andere kijk die de Amerikanen op de markt hebben.”

Reageer op dit artikel