nieuws

Jonge mannen blijken grootste brokkenmakers

Archief

Mannelijke automobilisten, met name jongeren, zijn volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) veel grotere brokkenpiloten in het verkeer dan hun vrouwelijke collega’s

Uit de recentelijk gepubliceerde risicostatistiek Personenauto’s blijkt dat mannen tot 20 jaar 25% kans hebben om schade te veroorzaken en vrouwen de helft minder. Mannen veroorzaken niet alleen vaker schade, ook het gemiddelde schadebedrag blijkt bij jonge mannen tweemaal zo hoog te zijn als bij jonge vrouwen. Overigens daalt de schadekans zowel bij mannen als bij vrouwen naarmate de bestuurders ouder worden. Mede tegen deze achtergrond zijn verzekeraars het rijvaardigheidsproject Trials gestart (komende zaterdag weer op het TT-circuit in Assen).

Reageer op dit artikel