nieuws

Joint-venture Fortis met Portugese bank BCP

Archief

Fortis en Banco Comercial Português (BCP), de grootste privébank in Portugal, hebben de joint-venture Millenniumbcp Fortis Insurance Group opgericht. De gezamenlijke onderneming is in één klap Portugees marktleider in levensverzekeringen, aldus de initiatiefnemers.

Voor het verwerven van het 50%-belang, inclusief managementcontrole over BCP, betaalt Fortis een bedrag van e 500 mln contant. De transactie past volgens de bankverzekeraar in de strategie: de introductie van het bankverzekeren in geselecteerde markten buiten de Benelux. “De joint-venture creëert een leidende positie in de Portugese verzekeringsmarkt met een marktaandeel van 21% in levensverzekeringen, 22% in ziektekosten en 4% in schadeverzekeringen”, aldus Fortis in een toelichting. De samenwerking biedt verder een “ideaal platform” voor de ontwikkeling van pensioenplannen voor zowel particulieren als bedrijven, aldus de bankverzekeraar.
BCP is met drie miljoen klanten en meer dan duizend kantoren de grootste (privé)bank in Portugal. De bank was tot medio vorig jaar een strategische partner van Achmea via de Europese alliantie van verzekeraars Eureko. In dat jaar echter trok BCP zijn verzekeringsactiviteiten volledig terug uit Eureko.

Reageer op dit artikel