nieuws

Japanse penetratiegraad levenpolis daalt voor het eerst in 27 jaar

Archief

De economische recessie heeft er in Japan toe geleid dat voor het eerst sinds 27 jaar de penetratiegraad van levensverzekeringen is teruggelopen

Uit cijfers van de Japanse brancheorganisatie van levensverzekeraars blijkt dat dit jaar 89,6% van de huishoudens in Japan in het bezit is van minimaal één levensverzekering. Drie jaar geleden was dat nog 91,8%. Voorts heeft 17,8% van de Japanners de afgelopen drie jaar zijn levenpolis voortijdig beëindigd. In 2000 waren dat er nog 17,1%. Tegelijkertijd kwam uit het onderzoek naar voeren dat 51,7% van de respondenten de dekking van zijn leven- of pensioenvoorziening als ontoereikend beschouwt, 35,7 denkt dat deze voldoende is en de rest weet het niet.

Reageer op dit artikel