nieuws

Jan Meijer

Archief

In het Gelderse Beek Ubbergen zetelt het kantoor Meijer Assurantiën, geleid door de 72-jarige Jan Meijer. Hij haalde op die respectabele leeftijd onlangs zijn diploma tot erkend hypotheekadviseur. “Het was weliswaar in twee keer, maar toch…”

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren in Helmond. Ik heb mijn Mulo A en B gehaald en ben op 15-jarige leeftijd gaan werken als kantoorbediende.
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?
Ik had eigenlijk psycholoog moeten worden, maar door omstandigheden heb ik mijn studie aan de universiteit van Nijmegen niet afgemaakt. Dat zie ik nog altijd als mijn grootste blunder ooit.
Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten?
Op de Mulo was dat Pietje Daamen, later bekend wielrenner in de Tour de France; kon goed klimmen!
Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?
Dat was in Volkel, luchtmachtbasis, toen er drie van de vier straaljagers door brandstofgebrek crashten en de vierde zweefvliegend zonder brandstof nog net de landingsbaan haalde (Jan Cosijn haalde daar toen alle kranten mee)
Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?
De Rozenmaondag-optocht met Carnaval in Beek dat tijdens carnaval Heksenketel wordt genoemd. In 1969 was ik als Jan I prins carnaval in Beek. Nog steeds doe ik ieder jaar met de kleine trom mee met een dweilorkest in die optocht.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Vroeger was dat voetbal, nu tennis ik nog steeds.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Voor een lekkere jonge klare, zodat ik goed verder kan slapen!
Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?
Ik heb sinds december 2000 geen partner meer, dus een mooie, lieve vrouw en de kleinkinderen zijn altijd welkom….
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
Bridge over troubled water (Simon & Garfunkel).
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
De WK finale voetbal in 1974, al erger ik me nog steeds aan die onverdiende nederlaag.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Voetbal. Ik heb in het Nederlands studentenelftal en het voetbalelftal van de tactische luchtmacht gespeeld, o.a. nog met Kees Kuys en Henk Angenent.
Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?
Opruimen, want ik heb veel te veel bewaard sinds ik in 1968 bij de SER sta ingeschreven en aan assurantiebemiddeling ben gaan doen. Aanvankelijk naast mijn beroep als leraar, maar sinds 1989 fulltime op de professionele toer. Binnenkort draag ik de zaak over aan mijn zoon Aland.
Naar wat luister je in de auto?
Radio 2, ongeacht wat er op is.
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Aan alles wat de WFD/WFT/AFM ons allemaal heeft aangedaan. Tel eens op wat voor kosten dit alles heeft meegebracht: het is je reinste ‘geld uit de zak klopperij’. Bovendien moest ik als 72 jarige weer de schoolbanken in.
Waar ben je over vijf jaar mee bezig?
Dat vraag ik mijzelf ook af… Zou ik dan nog steeds (een beetje) werken?

Reageer op dit artikel