nieuws

Jan Janus stapt op bij Sedgwick

Archief

Algemeen directeur Jan Janus van assurantiemakelaar Sedgwick Nederland is begin deze maand opgestapt. Hij is tien jaar in dienst geweest van Sedgwick.

Het opstappen van Janus (55) komt niet onverwacht. Bij de benoeming van Focko Dorhout Mees (32) tot plaatsvervangend algemeen directeur van Sedgwick Nederland per 1 november vorig jaar was met een vroegtijdig vertrek al rekening gehouden.
Wel verrassend is de benoeming van Eric (‘Prik’) Dorhout Mees (58), sinds 1 november 1997 lid van de raad van commissarissen, tot voorzitter van het directieteam. “Strikt juridisch is hij de man aan wie ik als algemeen directeur moet rapporteren, maar in de praktijk zal hij mij ondersteunen en onze organisatie vertegenwoordigen in de contacten met de markt”, licht Focko Dorhout Mees de benoeming toe.
Na de verkoop van Schlencker en Praevenio aan Delta Lloyd bestaan de activiteiten van Sedgwick Nederland hoofdzakelijk uit de makelaardij, ondergebracht bij Sedgwick BV. In hoeverre zijn benoeming tot algemeen directeur van de holding ook gevolgen heeft voor de positie van algemeen directeur Paul Bus van Sedgwick BV wil Focko Dorhout Mees niet zeggen. “Over enkele weken komen we met nieuwe mededelingen naar buiten.”
Jan Janus

Reageer op dit artikel