nieuws

Jaarwinst Aon weer e 18 mln

Archief

Aon heeft de laatste twee jaar in ons land een nettoresultaat geboekt van e 18 mln.

In exacte getallen kwam de winst van Aon Nederland uit op e 18,7 (18,2) mln. De omzet, waarover Aon geen mededeling wenst te doen, steeg met 11% tot naar schatting een kleine e 200 mln. De autonome groei bedroeg 10%. Daaraan droegen alle Aon-onderdelen bij, vooral de takken Brand en Aansprakelijkheid. De overname van actuarieel adviesbureau Consultas – “voorlopig de laatste grote overname”, aldus topman John van der Steen – zorgde voor nog een procent omzetgroei.
De operationele kosten stegen met 13%. Grootste kostenpost vormt het uit 1.429 (1.441) fte bestaande personeel: kosten e 109,1 (96,2) mln.
Voor het lopende jaar rekent Aon op een verdere autonome groei van zowel de omzet als het resultaat.

Reageer op dit artikel