nieuws

Jaarpremie basispolis CZ en OZ naar f 1.140

Archief

Bij zorgverzekeraar CZ en ook bij het OZ bedraagt de maandpremie voor de individuele basisverzekering volgend jaar _ 95. Dit komt neer op een jaarpremie van _ 1.140. Dat is _ 3 meer dan DSW, die als eerste de basispremie voor 2007 bekendmaakte.

Bij CZ is de maandpremie _ 7,70 hoger dan in 2006, bij OZ bedraagt de verhoging _ 5,75. De verzekeringen zijn qua prijs en inhoud gelijk. De premieverhoging is vooral het gevolg van een overheidsmaatregel om werkgevers te compenseren voor hun relatief te hoge bijdrage aan de financiering van de gezondheidszorg in 2006.
De premieverhogingen voor de individuele aanvullende verzekeringen blijven beperkt: een stijging van 0 tot 4%. Zo blijft bijvoorbeeld de premie voor de 50-Plus Polis hetzelfde als dit jaar.
Een restitutiepolis bij CZ kost volgend jaar _ 99,75 (93,30) per maand.
Extra menskracht
Tot begin februari zet CZ vijfhonderd extra krachten in om de verwachte drukte te verwerken. CZ heeft in totaal ruim 2,6 miljoen verzekerden, van wie 530.000 bij het label OZ.

Reageer op dit artikel