nieuws

Jaaromzet Robein overtreft verwachting

Archief

Levensverzekeraar Robein heeft vorig jaar een premie-omzet van f 216 miljoen geboekt. De Haagse direct-writer sprak halverwege het jaar de hoop uit de grens van f 200 mln te bereiken.

Het totale brutopremie-inkomen van f 216 mln betekent een groei van 66% ten opzichte van 1999, toen de omzet op f 130 mln bleef steken. Halverwege het jaar lag Robein 60% voor op het jaar 1999. Tweederde van alle geboekte premies was unit-linked. De groei komt voornamelijk van koopsommen voor uitgestelde en direct ingaande lijfrenteverzekeringen.
Onder meer dankzij de samenwerking met Bank Labouchere en De Hypotheekshop is de omzet in de laatste twee maanden van 2000 nog flink omhoog gestuwd. Zo zond Bank Labouchere de productbrochure van de Robein Beurs Index Polis mee met het eigen relatieblad Fiscalert. Uiteindelijk leverde dat Robein achthonderd nieuwe Beurs Index-polissen op en f 6,5 mln aan premie.
Directeur Eric Reintjens verwacht dat de winst van de Robein Groep, inclusief het bankbedrijf, ongeveer gelijk zal zijn aan 1999, oftewel f 5,7 mln. Robein Bank verwelkomde vorig jaar vijfduizend nieuwe klanten. De in totaal nu 55.000 klanten zijn goed voor f 1,1 miljard aan belegd vermogen.

Reageer op dit artikel