nieuws

Jaarlijkse Jacs. Postprijs weer uitgereikt

Archief

Derk Bijmolt (Census Assuradeuren) is met 41,3 punten de winnaar geworden van de Jacs.Postprijs 2004.

Op de tweede plaats, met 36,8 punten, is geëindigd Margaretha Meijer-Wietsma (Van de Witte Assurantiën/Pensioenen). José Martinez Seoane (AIG Europe) eindigde met 36,2 punten als derde.
Het A-diploma, dat jaarlijks door ongeveer 250 mensen wordt behaald, geldt als het zwaarste assurantiediploma. Voor het behalen van dit diploma moeten vijf deelexamens, over alle verschillende facetten van het vak, met succes worden afgelegd.
Bij de prijsuitreiking werd de vraag gesteld of met de komst van de Wet Financiële Dienstverlening en het verdwijnen van de Wabb, het A-diploma zijn waarde zou verliezen. “Naast een algemene blijk van vakkennis is A nu nog steeds vereist voor degenen die bijvoorbeeld Registermakelaar in Assurantiën willen worden en de verwachting is dat dat ook ná invoering van de WFD zo blijft. De WFD legt wel een nieuwe minimumnorm neer, maar dat is alleen een ondergrens: dat is iets anders als het binnen de branche gewenste niveau”, aldus Nibe-SVV.
De prijzen zijn vernoemd naar de heer jacs. Post, oprichter en centrale figuur van een organisatie van assurantietussenpersonen die in 1950 is opgehouden te bestaan.
V.l.n.r.: Partner van de winnaar, Derk Bijmolt, José Martinez Seoane, Margaretha Meijer-Wietsma en partner en Nibe-SVV-beleidsmedewerker Helly Buursma.

Reageer op dit artikel