nieuws

‘Italië aantrekkelijkste ziektekostenmarkt’

Archief

Italië geldt momenteel als de aantrekkelijkste markt voor ziektekostenverzekeraars, gevolgd door Spanje. Dat stelt het management-adviesbureau Datamonitor in het rapport ‘European General Insurance’.

De particuliere ziektekostenmarkt is volgens Datamonitor in de meeste Europese landen onderontwikkeld, met Nederland als uitzondering. Hoewel Duitsland de grootste markt is, is Nederland relatief koploper, omdat van het totale premie-inkomen aan schadeverzekeringen meer dan 41% uit medische varia bestaat. In Duitsland en Zwitserland ligt dat rond 30%.
Gezien het feit dat de overheid alom probeert te bezuinigen op uitgaven voor de gezondheidszorg, moeten er steeds meer mogelijkheden ontstaan voor particuliere initiatieven. Vooral in Italië, op de voet gevolgd door Spanje, zou de bevolking in toenemende mate ontevreden zijn over de door de overheid geboden gezondheidsvoorzieningen. Zwitserland, Oostenrijk en België zijn ook tamelijk aantrekkelijk voor ziektekostenverzekeraars vanwege de geringe concurrentie. Het rapport ‘European General Insurance’ kost $ 2.045. Meer informatie: Datamonitor Europe in Londen, tel. 00.44.171.625.8548.

Reageer op dit artikel