nieuws

Italiaanse verzekeraar opent kantoor in Amsterdam

Archief

De Italiaanse verzekeraar La Fondiaria Assicurazioni SpA heeft een bijkantoor geopend in ons land. Onder de naam Fondiaria Nederland is het bedrijf gevestigd op het adres van bank MeesPierson in Amsterdam.

Fondiaria Nederland BV staat per 9 juli ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met als aandeelhouder het Italiaanse moederbedrijf La Fondiaria Assicurazioni in Florence. Als directieleden worden genoemd: mr. Dick Niezing, Carlo Roelofs en André Konijn van bank MeesPierson, onderdeel van bankverzekeraar Fortis.
Een woordvoerster van MeesPierson zegt aanvankelijk dat het hier gaat om “een lege vennootschap die wordt doorverkocht”. Geconfronteerd met de (recente) inschrijving in het handelsregister zegt zij daarop geen nadere informatie te kunnen geven. Ook één van de directeuren, Niezing, hult zich in stilzwijgen. “Ik ben niet in de positie om informatie te geven over een van onze cliënten”, aldus Niezing.
Bij de Verzekeringskamer staat de Italiaanse moeder La Fondiaria geregistreerd als een buitenlandse verzekeraar die diensten verricht naar ons land. “Daarvoor heeft de maatschappij vergunning, maar er is géén vergunning afgegeven voor activiteiten vanuit een bijkantoor in ons land”, zegt woordvoerder Kees Verhagen van de Verzekeringskamer. Hij kondigt aan dat een nader onderzoek zal worden ingesteld.
Fondiaria Nederland is gevestigd aan de Herengracht 538, 1017 CG Amsterdam, tel. 020-527.91.11 (bank MeesPierson).

Reageer op dit artikel