nieuws

Italiaans autovolgsysteem CarAngel ook hier opgezet

Archief

In Leiden is vorige week het autovolgsysteem CarAngel geïntroduceerd. Met gebruikmaking van satellietnavigatie kunnen hiermee personenauto’s en vrachtwagens door heel Europa worden gevolgd. Dit gebeurt via een op korte termijn op te zetten internationaal netwerk van meldkamers.

De basis van het systeem wordt gevormd door een centrale unit die in het voertuig wordt ingebouwd en bestaat uit een zender/ontvanger met blackboxfuncties. De antenne bestaat uit een schijfje van 5 cm doorsnee dat onzichtbaar kan worden gemonteerd.
Het dienstenpakket is overigens veel ruimer dan alleen de mogelijkheid om de betrokken voertuigen permanent te lokaliseren. Zo bestaat de mogelijkheid om autosloten op afstand te vergrendelen, de brandstoftoevoer af te sluiten en het electrisch circuit te onderbreken. Ook kunnen er communicatiefuncties in het voertuigsysteem worden opgenomen, tot en met video-camera’s en printers toe.
Afkomstig uit Italië
Het systeem CarAngel is ontwikkeld in Italië, waar het volgens de ontwikkelaars in de afgelopen twee jaar in 500 vrachtauto’s werd geïnstalleerd.
“In die periode werden talloze serieuze pogingen tot diefstal ondernomen. In alle gevallen werd onmiddellijk alarm geslagen en kon de politie, na de dieven te hebben ingerekend, zowel de vrachtauto als de lading weer ongeschonden aan de rechtmatige eigenaars overhandigen”, stelt CarAngel Nederland. “Een zeer rendabele consequentie was bovendien, dat binnen de periode van één jaar de verzekeraars overgingen tot een premiereductie tot 30%.” CarAngel Nederland is gevestigd aan de Plesmanlaan 100 in Leiden. Tel. 071 – 32.27.22.

Reageer op dit artikel