nieuws

Isgestolen.nl

Archief

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit is een nieuwe website voor particulieren gestart: ‘isgestolen.nl’. Hierop kan diefstal van voer- en vaartuigen en werkmaterieel worden gemeld en kunnen beloningsadvertenties worden geplaatst. Door verschillende voorvoegsels toe te passen, kan met de domeinnaam worden gevarieerd. Bijvoorbeeld auto.isgestolen. nl en bulldozer.isgestolen.nl.

Onverzekerd
Ongeveer 30% van de Bulgaarse en 20% van de Roemeense voertuigen rijdt onverzekerd rond. Met het oog op een mogelijke toetreding tot de EU hebben beide landen inmiddels een garantiefonds opgericht.Vanwege de grote aantallen onverzekerden is het echter niet zeker of de fondsen de risico’s kunnen dragen. De Europese Commissie heeft daarom een herverzekeringsprogramma geadviseerd.
Turien-actie
Tussenpersonen die voor 1 januari een Premium Auto Polis van Turien sluiten, kunnen bij hun klant kosteloos het SCM-gecertificeerde voertuigvolgsysteem Retreever laten inbouwen. De klant betaalt pas vanaf het tweede jaar uitsluitend de abonnementskosten (_ 264 op jaarbasis).
Verhuisbericht
EMN Expertise verhuist van Nieuwegein naar kantoorgebouw Le Cèdre aan de Lange Dreef 13d in Vianen. De werkmaatschappij CED Personenschade verhuist naar het hoofdkantoor van CED in Capelle aan den IJssel.
Tabellenboek
De Nederlandsche Bank wil in juni volgend jaar een tabellenboek uitbrengen voor het risicospecifiek reserveren voor schadeverzekeringen. Hierin wordt gepubliceerd welke reserves verzekeraars bij bepaalde verzekeringen moeten aanhouden. Met het CVS is een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het aanleveren van risicogegevens.
Voorleesfunctie
Zilveren Kruis Achmea heeft zijn internetsites uitgebreid met een voorleesfunctie. De functie is toegevoegd om de informatie ook toegankelijk te maken voor slechtzienden, dyslectici en mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen.
Unigarant en Rolls
Unigarant heeft het extranet SalesGarant gekoppeld aan het vergelijkingsprogramma Rolls van Kooijmans Software. Via de koppeling wordt een extranet aanvraag bijna volledig gevuld met gegevens vanuit Rolls.
Europese zorgpas
Zorgverzekeraars moeten de Europese zorgpas automatisch aan hun verzekerden toesturen, vindt de stichting De Ombudsman. Nu moeten mensen de gratis pas die tijdens vakanties recht geeft op hulp in het buitenland, bij de meeste verzekeraars zelf aanvragen.
Proteq chat
Online verzekeraar Proteq (SNS Reaal) gaat chatten met klanten. Via de website krijgt de klant met één druk op de knop direct contact met een Proteq-medewerker. Proteq gaat de effectiviteit van het chatten meten, zodat duidelijk is welke chatsessie leidt tot een offerteaanvraag of verkocht product.
WFT
De Eerste Kamer heeft zonder stemming het wetsvoorstel Wet op het Financieel Toezicht aangenomen. Eerder was de Tweede Kamer al akkoord gegaan. De WFT wordt per 1 januari ingevoerd.
Digitale krant
Tussenpersonen kunnen zich gratis abonneren op een digitale krant van adviesbureau D&O voor klanten. D&O ondersteunt hiermee de digitale communicatie tussen intermediair en klant, met als doel de contactmomenten op te voeren. Inmiddels hebben 250 kantoren zich aangemeld voor de digitale krant.

Reageer op dit artikel