nieuws

Invloed ‘woekerpolisaffaire’ op verkoopcijfers lijkt uit te blijven

Archief

Afgaande op de cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) heeft de verkoop van beleggingsverzekeringen branchebreed niet te lijden onder de golf van kritiek.

In de maand november, de maand waarin de ‘woekerpolisaffaire’ zijn voorlopige hoogtepunt kende, leverden nieuw gesloten contracten de levensverzekeraars zelfs 10% meer premie-inkomsten (_ 119 mln) op. Wel daalde het aantal gesloten beleggingspolissen met ruim 10% tot 24.700.
Slechts een enkele levensverzekeraar zegt dat de negatieve publiciteit rond beleggingsverzekeringen invloed heeft op de productiecijfers. Eén daarvan is Legal & General. “Het doet ons pijn”, erkent directeur Arno Dolders. Hij ziet de neergang terug in de eigen cijfers en beroept zich tevens op geluiden die hij ontvangt van grote hypotheekketens. “Die sluiten nu bijna geen hypotheken meer met daaraan gekoppeld een beleggingsverzekering. Het zijn nu voornamelijk beleggingsrekeningen.”
Nationale-Nederlanden, meer nog dan Legal & General vooraan in de vuurlinie, zegt van alle commotie “niet veel” te merken. “Maar we hebben in beleggingsverzekeringen altijd al een klein marktaandeel gehad”, zegt NN.

Reageer op dit artikel