nieuws

Inventarisatie ‘natte schades’

Archief

Zo’n 25 experts van het Bureau Coördinatie Experts uit Amsterdam zijn deze week gestart met de inventarisatie van 500 claims van ‘natte schade’ in Gelderland.

De afgelopen weken zijn bij de provincie 1500 schaderegistratieformulieren binnengekomen als gevolg van de watersnoodramp. Ongeveer 500 claims van particuliere huishoudens worden beoordeeld op schade ontstaan door direct contact van het water met huizen en inboedels. Aan de hand van de rapportages van de experts wordt door het Rampenfonds bekeken of er uitgekeerd wordt of niet.
Voorts hebben nog ongeveer 1000 eigenaren van recreatiewoningen en caravans een schadeclaim ingediend. Deze categorie valt vooralsnog buiten de schadevergoedingsregeling en zal daarom niet door de experts worden bezocht.

Reageer op dit artikel