nieuws

Introductie Amerikaans rampenverzekeringsprogramma

Archief

Amerikaanse verzekeringsregelgevers gaan begin volgend jaar gedetailleerde voorstellen bij het Congres indienen, waarmee ze een regeling willen treffen voor de schadeposten bij toekomstige natuurrampen

In het plan worden particuliere verzekeraars en herverzekeraars aangemoedigd om hierbij zoveel mogelijk dekking te verlenen. Verder zouden er staats- en regionale fondsen moeten komen die dekking tot een hogere drempel op zich nemen. Ten derde stellen ze een federaal herverzekeringsmechanisme voor, waarbij staatsfondsen herverzekering van de federale overheid kunnen kopen. Het plan wordt gesteund door Allstate, de grootste particuliere verzekeraar van de Verenigde Staten, die de schadelast van de gehele verzekeringsindustrie van het orkaanseizoen raamt op € 68 mld. Desondanks ziet het Amerikaanse verbond van schade- en ongevallenverzekeraars geen reden voor interventie van de overheid, indien de capaciteit van de particuliere verzekeraars beschikbaar is.

Reageer op dit artikel