nieuws

Intop gaat SAC-cursussen geven

Archief

Het bedrijfsopleidingscentrum Intop (Woerden), gaat twee assurantie-B cursussen van de failliete Stichting Assurantie Cursussen (SAC) doceren in Utrecht en Eindhoven.

Intop-directeur Cor Touw zag het faillissement in de krant en nam contact op met de SAC en de curator. In overleg met partijen is besloten dat Intop alle activiteiten rondom de open cursussen voortzet, maar niet onder de naam SAC.
Touw maakt voorlopig een doorstart met twee assurantie-B cursussen uit het pakket van de SAC: ‘Assurantie B Intensief’ en ‘Assurantie B van de wereld’. “Er is voldoende emplooi voor deze cursussen. In een later stadium zullen we wellicht ook andere assurantiecursussen gaan doceren”, zegt Touw. “Eerst dit maar eens goed op de rails krijgen.”
Het opleidingsinstituut Intop bestaat al tien jaar, maar heeft geen ervaring in de verzekeringswereld. “De branche is ons vreemd. Wij zijn gespecialiseerd in technische-, commerciële- en zorgopleidingen. Voor advies maken we echter gebruik van de kennis van Jan de Jong, oud-directeur van de SAC. Hij draagt ons initiatief een warm hart toe. Wij zullen verder een paar goede elementen van de SAC meenemen, zoals een aantal docenten die door De Jong aanbevolen zijn.”
Voorlopig krijgen de assurantiecursussen een plek onder het bedrijfsonderdeel Intop Zorgsector (www.intopzorgsector.nl). In de toekomst is het de bedoeling dat er een aparte assurantiepoot opgericht wordt.
De prijzen van de assurantiecursussen zullen voorlopig niet wijzigen. ” Wij willen uiteraard wel een plekje veroveren in de markt van assurantiecursussen. Het zal dus niet duurder worden, eerder goedkoper.”

Reageer op dit artikel