nieuws

Interpolis wijzigt aov dierenartsen

Archief

Interpolis verhoogt de acceptatiegrens voor een aov voor dierenartsen naar 65 jaar. “Dierenartsen kunnen nu tot hun 65e jaar de verzekering sluiten. Daarin zijn we uniek in de markt”, aldus Dolf Kamermans, directeur Inkomensverzekeringen.

“Wij zien dat we hiermee voldoen aan een behoefte die leeft onder dierenartsen.” Interpolis streeft bij de dierenartsen vooral naar het voorkomen van verzuim. “Wij bieden al langere tijd mogelijkheden hiervoor, zoals de training Ontspannen Ondernemen, counseling (24 uur per dag telefonisch bereikbaar), Fysiofit-test, een medische check-up et cetera”, aldus Kamermans.
Interpolis morrelt dan ook niet aan de premie. “Preventie en re-integratie staan centraal in de aanpak en dat werpt zijn vruchten af. Daardoor kunnen we de premie laaghouden.”
Verhogen
Onlangs wijzigde arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir (ING) wel de tarieven voor een aantal beroepsgroepen.
Voor huisartsen, tandartsen en de meeste medisch specialisten verandert er niets, voor een aantal groepen gaan de tarieven omlaag. Voor de dierenartsen echter gaat de premie per 1 januari juist omhoog, zij het dat ze die stijging kunnen terugverdienen door deel te nemen aan een door Movir en de beroepsgroeporganisatie KNMVD te ontwikkelen preventieprogramma.
Onderzoek
Uit onderzoek door de Stuurgroep Aanpak Arbeidsongeschiktheid blijkt dat 15% van de dierenartsen geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt is. Bij 55% daarvan gaat het om versleten gewrichten en ledematen. Bij 23% gaat het om psychische klachten.
Er zijn ruim 3.500 praktiserende dierenartsen. Tweederde van hen heeft een eigen praktijk, de rest werkt in loondienst. Ongeveer vijfhonderd dierenartsen zijn 55 jaar of ouder.

Reageer op dit artikel