nieuws

Interpolis waarschuwt de Achterhoek voor pyromaan

Archief

Interpolis heeft agrariërs in de Achterhoek per brief gewaarschuwd voor een pyromaan, die het gemunt heeft op boerenschuren. Circa tweeduizend verzekerden kregen het advies voorzorgsmaatregelen te nemen, bijvoorbeeld om brandbaar materiaal zoals kisten en pallets uit het zicht te leggen of af te dekken.

Enkele klanten van Interpolis waren al de dupe. “Na vier branden in één weekeinde kwamen we op het idee een brief rond te sturen. We hebben daarop besloten niet alleen de klanten rondom Doetinchem, maar ook die in de hele Achterhoek aan te schrijven”, aldus woordvoerder Marco Simmers. “Wij hebben goed nagedacht over de inhoud, want de brief moet de agrariërs niet onnodig ongerust maken.”
De branden houden de gemoederen in de Achterhoek flink bezig. Dat merkt ook de politie, die dagelijks tips binnenkrijgt van verontruste Achterhoekers. Al enige tijd zijn er vijf rechercheurs met de zaak bezig, achter de schermen ondersteund door analisten. In het buitengebied rondom Doetinchem vlogen het afgelopen half jaar twintig schuren in de brand.

Reageer op dit artikel