nieuws

Interpolis verzekert standaard water- en sneeuwdrukschade

Archief

Interpolis gaat schade aan daken van bedrijven door sneeuw- of waterdruk en schade door hagel standaard meeverzekeren. De neerslagdekking op de Bedrijven Compact Polis wordt uitgebreid en klanten krijgen advies over preventieve maatregelen.

De komende herfst en winter profiteren de verzekerde ondernemers nog gratis van de uitbreiding van de dekking met sneeuw- en waterdruk- en hagelschade, zo meldt Interpolis. Pas vanaf maart volgend jaar gaan ze een toeslag op de premie van gemiddeld 1 à 2% betalen.
Alleen al in de natte maand augustus werd door de overvloedige neerslag bij Interpolis bijna _ 900.000 aan schade gemeld; drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Ondernemers zullen in de toekomst waarschijnlijk steeds vaker te maken krijgen met schade door extreme weersomstandigheden. Toch bereiden bedrijven zich hierop tot nu toe maar weinig voor.
Adviezen
Interpolis zet daarom technisch specialisten in die verzekerde ondernemers helpen met praktische adviezen. “Zij zijn geïnstrueerd om bij hun bezoek extra te letten op de constructieve staat van het gebouw in relatie tot de extra druk door sneeuw en of water”, aldus de woordvoerder.
In de meeste gevallen gaat het daarbij om een vrijblijvend advies. “Het is onze ervaring dat ondernemers dit advies in de regel ook opvolgen. Als ze dat niet doen, dan heeft dat geen consequenties. In uitzonderlijke gevallen treft onze preventiedeskundige wel eens een situatie aan waarvan hij vindt dat deze echt moet worden aangepast om voor de neerslagdekking in aanmerking te komen. Als de ondernemer dan niet aan deze eis voldoet, heeft dit, in geval van schade, wel consequenties voor de uitkering”, aldus Interpolis.

Reageer op dit artikel