nieuws

Interpolis stopt met paardenverzekering

Archief

Interpolis heeft zijn paardenportefeuille overgedaan aan

Fortis ASR. Het geheel van ongeveer 15.000 paarden en een premie-omzet van _ 3 mln komt in handen van Hippo Zorg, volmachthouder van Fortis.
Hippo Zorg wordt hiermee marktleider op het gebied van paardenverzekeringen. “Wij hebben nu 40.000 verzekerde paarden en een premie-inkomen dat ongeveer tussen de _ 11 en _ 12 mln ligt”, zegt directeur Jack Oomen van Hippo Zorg. Op ruime afstand van Hippo Zorg volgt de Eerste Friesche Onderlinge (EFO).
Henry Vorster tot voor kort hoofd dierverzekeringen van Interpolis heeft zich per 1 december gevestigd als zelfstandig adviseur en tussenpersoon. Zijn bedrijf Equine Risk gaat zich richten op hippische risico’s en het verzekeren van paarden.
“Voor Interpolis was het verzekeren van paarden een hele specifieke niche-markt”, zegt woordvoerder Koen van Veldhoven. Een onderdeel dat zowel qua expertise als qua schadeafhandeling niet te vergelijken is met andere bedrijfsonderdelen
Het verzekerd bedrag voor toppaarden kan volgens Jack Oomen in de tonnen lopen.

Reageer op dit artikel