nieuws

Interpolis: rapporteren op afstand

Archief

Schaderegelaars en arbeidsdeskundigen van Interpolis kunnen voortaan hun rapport inspreken via de mobiele telefoon. Binnen 24 uur staat de tekst uitgewerkt in hun mailbox. Interpolis zegt deze innovatie als eerste verzekeraar in te voeren.

De nieuwe methode levert volgens Interpolis niet alleen tijdwinst op, maar ook een hogere arbeidsvreugde. Vorig jaar is de techniek getest en zijn nieuwe rapportsjablonen ontwikkeld. Vorige week zijn de schaderegelaars en arbeidsdeskundigen op de nieuwe werkwijze overgestapt. In eerste instantie wordt deze alleen gebruikt voor letselschadegevallen.
Dictafoon
Bij de nieuwe werkwijze kan de schaderegelaar op ieder moment het bedrijf E-way out bellen. Hij geeft aan welk rapportsjabloon (‘spoorboekje’) van toepassing is. Vervolgens spreekt hij zijn rapportage in. Dat inspreken kost pakweg een kwartiertje. Het bedrijf werkt de tekst vervolgens uit en mailt deze binnen 24 uur. Voorheen was de schaderegelaar per rapport gemiddeld anderhalf uur kwijt.
Interpolis zegt de nieuwe werkwijze kostenneutraal in te voeren.

Reageer op dit artikel