nieuws

Interpolis laat dossiers delen

Archief

Medewerkers van Interpolis kunnen vanaf elke werkplek, op kantoor, thuis of onderweg, elektronisch dossiers raadplegen. Bovendien kunnen de werknemers tegelijkertijd van deze faciliteit gebruik maken. Op termijn wil Interpolis dit ‘delen van dossiers’ ook aanbieden aan tussenpersonen.

Zoveel mogelijk papierloos werken is al jaren het streven van de Rabo-dochter. “Het zogeheten Enterprise Document Management Systeem (EDM) is een belangrijke stap in die richting “, stelt de maatschappij. EDM is een elektronisch archief dat op elk moment van de dag, door elke medewerker en op elke werkplek is te raadplegen. “Het elektronisch archief is bovendien een essentiële voorwaarde voor de manier van werken bij Interpolis.” Zo introduceerde de verzekeraar vijf jaar geleden het flexibele kantoor en is het een groot voorstander van telewerken.
Met haar streven naar papierloos werken heeft Interpolis de FileNet Innovation Award gewonnen tijdens de internationale UserNet-conferentie in Las Vegas, “omdat zij er in is geslaagd elektronische dossiers op elke werkplek beschikbaar te stellen”. Deze prijs wordt om de drie jaar toegekend aan drie van de ruim 3.500 klanten van FileNet.
Delen
Interpolis overweegt op termijn dit ‘delen van dossiers’ ook aan geautoriseerde gebruikers buiten de organisatie beschikbaar te stellen, zoals tussenpersonen. “Door het sharen van dossiers door tussenpersonen en verzekeraar zou een overlap in de dossiers tot het verleden behoren”, zegt woordvoerder Jac van Daal. “Er moeten dan wel goede afspraken worden gemaakt over wie de eigenaar is van documenten binnen zo’n dossier en wie er allemaal toegang toe heeft. Daarnaast speelt de beveiliging een zeer belangrijke rol in de realisatie hiervan.”
Van Daal kon nog niet zeggen wanneer dit ‘delen van dossiers’ beschikbaar komt voor tussenpersonen. “De techniek laat het toe, maar het is een beleidskwestie waarover de directie van Interpolis een uitspraak moet doen. Het staat al wel op de agenda bij het Centraal Agentschap Verzekeringen van Interpolis. Dit ‘onafhankelijke’ servicecentrum werkt voor Rabobank-tussenpersonen die ook producten van andere verzekeraars aanbieden.”

Reageer op dit artikel