nieuws

Interpolis komt met no-claimgarantie

Archief

Interpolis biedt autoverzekerden sinds kort, in navolging van de inmiddels geïntegreerde dochter Sterpolis, de mogelijkheid zich te verzekeren tegen een terugval op de bonus-malusladder.

Uit onderzoek van Interpolis blijkt dat 20% van alle autoschades op verzoek van de verzekerde niet wordt uitgekeerd. Daarmee wordt verlies of beperking van de no-claimkorting voorkomen. De verzekerde betaalt dan zelf de schade of laat deze niet repareren. Mede daardoor zou bijna de helft van alle auto’s in ons land inmiddels rondrijden met blikschade.
Sterpolis, dat inmiddels opereert onder de vlag van Interpolis, introduceerde drie jaar geleden al de no-claimgarantie, een aanvullend product waarmee de verzekerde éénmaal per jaar een schade kan claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor de no-claimkorting. De omvang van de schade en het aantal schadevrije jaren blijven daarbij buiten beschouwing. De no-claimgarantie kost voor WA-verzekerden jaarlijks e 39, terwijl (volledig-)cascoverzekerden e 59 per jaar betalen. Voor motorrijders is de premie e 19 (WA) of e 49 (casco) per jaar.
Het product wordt nu actief gepromoot, maar is al enkele maanden op de markt. Interpolis heeft inmiddels al dertigduizend no-claimgaranties verkocht. Bij Sterpolis koos de afgelopen drie jaar ruim 40% van de auto- en motorverzekerden voor de aanvullende garantie, goed voor vijftigduizend dekkingen.

Reageer op dit artikel