nieuws

Interpolis introduceert andere pakketkorting agrarische sector

Archief

Interpolis heeft een nieuw systeem van premiekorting geïntroduceerd voor de bij haar verzekerde agrarische ondernemers. Deze pakketkorting is ten hoogste 12%.

In de agrarische sector is Interpolis de leidende (coöperatieve) verzekeraar die al jarenlang pakket- en kwantumkortingen verstrekt aan boeren en tuinders.
Volgens de nieuwe regeling ontvangen de agrarische ondernemers een pakketkorting afhankelijk van het aantal bedrijfsmatige polissen en hun premievolume. Maximaal wordt 12% van de premie teruggegeven.
Nieuw is dat de pakketkorting niet meer afhankelijk is van het bedrijfsresultaat en kan worden verhoogd met een winstdeling. De hoogte van deze winstdeling wordt wèl beïnvloed door het bedrijfsresultaat en kan oplopen tot ten hoogste een kwart van het bedrag dat aan pakketkorting is ontvangen.
Interpolis verwacht dit jaar ruim f 20 mln aan pakketkorting en winstdeling te betalen, en dat is ongeveer hetzelfde bedrag als over 1995. Dochter Hagelunie heeft een eigen regeling voor pakket- en kwantumkorting plus premierestitutie voor bij haar verzekerde boeren en tuinders. De Hagelunie keerde vorig jaar f 11 mln aan pakket- en kwantumkortingen uit, alsmede f 18,2 mln aan premierestitutie.

Reageer op dit artikel