nieuws

Interpolis gaat verzuim in modesector beperken

Archief

Interpolis gaat het verzuim terugdringen bij de leden van de brancheorganisatie Modint.

Modint is een organisatie van zevenhonderd bedrijven in kleding, modeaccesoires en textiel die samen zo’n 17.000 werknemers hebben. Bij de leden is het verzuimpercentage ongeveer 7% terwijl het landelijk gemiddelde ongeveer 5,5% is. Interpolis is ingeschakeld om het verzuim terug te dringen. Om de problemen te doorgronden, is Interpolis samen met arbodienst Maetis (ontstaan uit de fusie Avios/De Twaalf Provinciën) een proef gestart bij zeven Modint-leden. Interpolis is geen onbekende in de sector: Modint heeft bij Interpolis mantelcontracten voor inkomensverzekeringen en Interpolis is in de confectie-cao aangewezen als WAO-gatverzekeraar.

Reageer op dit artikel