nieuws

Interpolis gaat in kredietverzekeringen

Archief

Interpolis en Cobac Nederland, onderdeel van de Euler Groep, voeren gesprekken over samenwerking op het gebied van kredietverzekeringen.

Het plan is om samen een kredietverzekeringsbedrijf op te zetten dat producten onder Interpolis-label afzet via Rabobanken en Interplus-tussenpersonen. Cobac blijft haar producten via de bestaande kanalen verkopen.
Reden voor Interpolis om met Cobac in zee te gaan, is een verbreding van het assortiment voor de bedrijvenmarkt. Tot nu toe bieden de Rabobanken kredietverzekeringsproducten van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM). “We hebben al geruime tijd de ambitie om een totaalverzekeraar te worden”, zegt Toon Bullens, directeur Herverzekeringen van Interpolis. “Daar hoort dus ook kredietverzekeringen bij. Na diverse verkenningen zijn we uitgekomen bij Cobac. Eenvoudigweg omdat zij over grote kennis beschikken op het gebied van kredietverzekeren. Volgens Interpolis is het met een eigen kredietverzekeringsbedrijf mogelijk om ‘verfijndere’ producten aan te bieden dan met een externe leverancier.
Cobac Nederland behoort tot de Euler Groep, een holding van verschillende Europese kredietverzekeraars. Wereldwijd is de Euler Groep marktleider in kredietverzekeringen. Niet in ons land echter, waar NCM de touwtjes stevig in handen heeft. NCM is de enige maatschappij die voor rekening van de staat ook politieke betalingsrisico’s verzekert, bijvoorbeeld voor transacties met landen in de Derde Wereld en Oost-Europa. Cobac hoopt nu dezelfde faciliteiten te krijgen als NCM. “Er lopen al oriënterende gesprekken met ambtenaren”, aldus Cobac.
Wanneer de samenwerking precies van start gaat, is nog niet bekend. “We mikken op september. De naam van de joint venture weten we nog niet, maar het zou me zeer verbazen als de naam Interpolis er niet in voorkomt”, aldus Bullens.

Reageer op dit artikel