nieuws

Interpolis eigenaar van Beon

Archief

Interpolis die reeds de verzekeringsactiviteiten van Beon had overgenomen, heeft nu alle aandelen van Beon Holding overgenomen van Robeco.

Beon heeft een paar jaar geleden al de medische- en de levenportefeuille (en in een later stadium de betreffende verzekeringsbedrijven) overgedragen aan Interpolis. De overname van Beon past in het streven van Interpolis naar een groot cluster ‘Mens en werk’ waarin werknemers en werkgevers een breed pakket wordt geboden van uitvoering, beheer en administratie van pensioenregelingen, inkomensverzekeringen, arbodiensten en reïntegratieactiviteiten. Met dit oogmerk kocht Interpolis vorig jaar de arbodienst Commit Arbo, en staat een fusie met Relan (verzekeringen, arbo en reïntegratie) deze maand of volgende maand op stapel.
De kerntaak van Beon is het beheer, administratie en uitvoering van de pensioen- en aanverwante regelingen. Beon – voortgekomen uit de bakkerijsector – doet dit voor elf pensioenfondsen waaronder die voor de vlees en gemaksvoeding. De pensioenregelingen hebben betrekking op bijna 400.000 personen.
Aanvullend biedt Beon bedrijven een productenpakket met onder meer arbodiensten, reïntegratieactiviteiten, en verzekeringen (sinds de overdracht van genoemde portefeuilles uitsluitend nog bemiddeling). Beon heeft ongeveer vijfduizend bedrijfsrelaties, onder wie Albert Heijn, Etos, en de Vereenigde Glasfabrieken.
Holding
Onder Beon Holding vallen werkmaatschappijen voor vermogensbeheer, pensioenbeheer, advies (onder meer in verband met verzekeringen), employee benefits, en een arbodienst. De organisatie, waar 190 mensen werken, heeft de hoofdvestiging in de stad Groningen. Directeur is en blijft Rob Heerkens. ‘Aandachtsdirecteur’ vanuit de Interpolis-organisatie is Jack Buckens.
Vorig jaar had Beon een omzet van f 32 mln. Het resultaat voor bijzondere baten/lasten bedroeg f 1,7 mln. Beon beheert een vermogen van f 7 mld. Na de aandelenoverdracht blijft Robeco verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van Beon.

Reageer op dit artikel