nieuws

Interpolis doopt Interplus om tot Intermediair Bedrijf

Archief

De Interpolis-vestiging in Leidschendam draagt sinds begin deze maand de naam ‘Interpolis Intermediair Bedrijf’ (IIB). Dit aparte bedrijfsonderdeel, waar zo’n 125 mensen werken, richt zich uitsluitend op het vrije intermediair.

Met de oprichting van het bedrijfsonderdeel IIB heeft Interpolis de term Interplus grotendeels losgelaten. Het wordt uitsluitend nog gebruikt voor het label van particuliere schadeverzekeringen. De naamsswijziging kwam als geroepen, aangezien de oude situatie behoorlijk verwarrend was. Niet alleen het label en een deel van het intermediair droeg de naam Interplus, maar ook het bedrijfsonderdeel van Interpolis zelf luisterde naar die naam.
Interpolis heeft nu alle diensten voor het intermediair geconcentreerd in de vestiging Leidschendam (het kantoor Triodome, waar ook Hagelunie gevestigd is). Voor vrijwel het gehele productassortiment kan men hier terecht. Alleen voor collectieve Ziektewetproducten dient het intermediair zich nog met het hoofdkantoor in Tilburg in verbinding te stellen. Vanuit deze vestiging worden ook de Rabobanken bediend.
Volgens branche-directeur Kees Bennis van IIB doet Interpolis zaken met zo’n 150 tussenpersonen waarvan er zo’n 90 Nevat-lid zijn (de voormalig Interpolis-gebonden agenten). “We zijn druk doende om dit aantal uit te breiden. Honderdvijftig relaties is wel erg beperkt”, aldus Bennis. Volgens hem zoekt IIB vooral nog vertegenwoordiging in regio’s zoals Noord-Oost Nederland waar Interpolis altijd al slecht vertegenwoordigd is geweest.

Reageer op dit artikel