nieuws

InterPlein bouwt vergelijkings- en adviessites voor tussenpersonen

Archief

InterPlein in Helmond, bekend van onder meer het HypotheekPlein, gaat financiële advies- en vergelijkingssites bouwen voor het intermediair. Per 1 februari start het bedrijf met een proef in samenwerking met drie tussenpersonen die tot aan de zomer doorloopt.

Belangrijk onderdeel van de proef is de kostenberekening van hosting en providing van de internetsites. “Want uiteindelijk willen we er wel aan verdienen”, zegt InterPlein-directeur Stefan Rooyackers.
Rooyackers vindt dat zijn initiatief voordelen heeft boven vergelijkingssites als Independer en Wellowell. “Doordat de klant op de site van de tussenpersoon is, zal hij daar zeer waarschijnlijk ook het product afnemen. Bij een site als Independer of Wellowell weet je nooit of dat product bij jou afgenomen wordt. Verder bieden wij meer functionaliteiten. Er wordt productvergelijkingssoftware geïnstalleerd, waarbij de tussenpersoon kan aangeven van welke aanbieders hij de producten wil vergelijken. Verder omvat de site meer dan tien financiële rekenmodules die onderling gekoppeld worden, zodat de consument maar één keer zijn gegevens hoeft in te voeren. Ook zullen we van veertig tot vijftig verzekeringsproducten informatie verschaffen. Hierdoor vindt de klant op één locatie zowel informatie over hypotheekvormen als over verschillende kredietvormen.”
Kosten
De site wordt gebouwd in de huisstijl van de tussenpersoon. Het bouwen en hosten van de site is voor de tussenpersoon in principe gratis. Als tegenprestatie betaalt de tussenpersoon een bedrag per doorverwijzing die vanaf de website wordt gegenereerd. Rooyackers: “We zullen daarvoor een staffel gaan hanteren. Het startbedrag zal f 10 zijn en aflopen naar f 1, al naar gelang men meer doorverwijzingen genereert. We stellen wel eisen aan de tussenpersoon, want ik bouw geen site voor een tussenpersoon die niets binnenbrengt. Hij zal óf een groot klantenbestand moeten hebben óf een duidelijke marketinginspanning moeten leveren om de site te promoten.”
Verder kan de tussenpersoon kiezen voor een leaseconstructie waarin f 5.000 per jaar per kantoor moet worden betaald. Rooyackers wil deze constructie alleen toepassen op assurantiekantoren waarvan hij verwacht dat ze niet erg veel doorverwijzingen zullen opleveren.
Rooyackers verwacht tussen de een tot twee jaar nodig te hebben om uit de kosten te komen. “Alle componenten die we nodig hebben voor het bouwen van deze sites hebben we al in huis, waardoor we niet of nauwelijks ontwikkelkosten hebben. Wat we dus eigenlijk doen, is met onze huidige producten de tussenpersonenmarkt aanboren.”
NVA-sites
NVA-leden die er vorig jaar voor hebben gekozen om hun internetsite door InterPlein te laten bouwen, kunnen hun site weggooien als ze zich bij dit initiatief willen aansluiten. “Toen hebben ze daar iets van f 1.500 voor betaald, maar deze nieuwe site bouwen we gratis, zolang er maar een bedrag per doorverwijzing betaald wordt”, aldus Rooyackers.”
InterPlein bouwt nog steeds sites voor NVA-leden, maar het loopt geen storm. “Gemiddeld krijgen we één à twee keer per maand een verzoek om een site te bouwen.”

Reageer op dit artikel