nieuws

Internetverzekeraar Zurich gaat van start in Duitsland

Archief

Zurich gaat met zijn nieuwe internetverzekeraar Zurich Connect van start in Duitsland. Volgens planning wordt de internetverzekeraar binnenkort in meerdere Europese landen actief.

Onder die landen zijn in elk geval het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en thuisland Zwitserland. Andere “volwassen verzekeringsmarkten” volgen in de jaren daarna. Daartoe wordt ook Nederland gerekend: het internetadres www.zurichconnect.nl is al gereserveerd.
Zurich denkt binnen vijf jaar een premieomzet van één miljard dollar (circa _ 700 mln) te genereren via het internetbedrijf. Via het web kunnen auto-, brand- en aansprakelijkheidspolissen direct worden gesloten. Polishouders van Zurich Connect hebben continu inzicht in hun portefeuille en kunnen schades online melden, alsmede op elk willekeurig tijdstip bij het callcenter. Die wordt verzorgd vanuit Slowakije. Alle risico’s worden ondergebracht bij Zurich Insurance Ireland Limited, gevestigd in Dublin.

Reageer op dit artikel