nieuws

Internetplatform Poliscomfort.nl in trek bij assurantiekantoren

Archief

Het internetplatform voor tussenpersonen, Poliscomfort.nl, wordt inmiddels gebruikt door honderd assurantiekantoren. “Het biedt de mogelijkheid online te berekenen, offertes aan te vragen en te sluiten voor tussenpersonen en hun klanten.” Dat zegt algemeen directeur Eric Beukers, tevens algemeen directeur van Beijer Adviesgroep.

Het idee van Poliscomfort.nl ontstond een jaar geleden bij de Beijer Adviesgroep. “De op dat moment aanwezige oplossingen voldeden niet qua gemak en ketenintegratie en samen met het IT-bedrijf Verne zijn we Poliscomfort.nl gaan ontwikkelen”, aldus Beukers. Naast Beijer Adviesgroep, is na enige maanden Kroezen Verzekeringen uit Beesd ook betrokken op Poliscomfort.nl.
Alle polissen worden gesloten in volmacht bij Het AssuradeurenHuys (Heemstede) en in volmacht bij Kroezen Verzekeringen. Poliscomfort.nl is een aparte entiteit en ondergebracht bij Intermediair Comfort Groep. “Daar is bewust voor gekozen, los van verzekeraars en tussenpersonen”, aldus Beukers.
Voorkant
Het platform bestaat uit twee delen, een voorkant en een achterkant. Aan de voorkant maakt de klant die een polis aanvraagt en sluit, direct zijn eigen digitale polismap aan. Hiermee kan hij dan ook meteen mutaties doorvoeren en schades melden en volgen. “Te zijner tijd wordt het mogelijk dat hij al zijn polissen hier kan inzien, ook die niet via onze volmachten lopen”, zegt Beukers.
Aan de achterkant heeft de tussenpersoon de beschikking over de Poliscomfort Assistent. De gegevens van de klant die deze zelf heeft aangeleverd, staan hier in. Een polis wordt geaccepteerd door de zogeheten kennisregels in het systeem, er volgt een check bij de Fish-databank (fraude) en binnen vijf minuten zit de polis in de digitale polismap van de klant. “Alles zit hier digitaal in. Dossiers worden direct gescand. Er komt geen papier meer aan te pas.”
Klantrelaties
Volgens Beukers is Poliscomfort.nl vooral bedoeld om de klantportefeuille optimaal te benutten. “Met Poliscomfort Assistent heeft de tussenpersoon een instrument in handen waarmee hij pro-actief zijn klantportefeuille kan bewerken. Allerlei acties zijn mogelijk. Hij kan selecties maken, noem maar op.”
Polissen
Via Poliscomfort.nl zijn alle schadeproducten en uitvaartproducten te sluiten. Volgens Beukers zijn sinds de start na de zomer vorig jaar inmiddels tweeduizend polissen gesloten. “Dit is vooral door tussenpersonen die gebruik maken van Poliscomfort.nl. Zij gaan met de klant achter de pc zitten en sluiten zo direct de polis.”
Volgens Beukers worden er op dit moment plusminus tachtig nieuwe polissen per week gesloten. “Vorige week waren dat er zelfs 150. En ja, dat is eigenlijk wel conform verwachting.”
Het streven van Poliscomfort.nl is zoveel mogelijk producten toe te voegen aan het assortiment en de kosten zo laag mogelijk te houden. “En dat kan prima omdat alles via internet verloopt.”
Kosten
Tussenpersonen die willen deelnemen aan Poliscomfort.nl betalen _ 150 (ex btw) per maand voor de licentie. “Dat betaalt een normaal kantoor tot tien medewerkers. Voor een groter kantoor wordt het maatwerk.” Bij de start van Poliscomfort.nl namen ongeveer twintig kantoren vanuit Het AssuradeurenHuys deel. Door mond-tot-mondreclame zijn dat er inmiddels honderd geworden.
De tussenpersonen worden daarnaast actief bezocht met een demoversie van Poliscomfort.nl. “Bij negen van de tien wordt dat zeer enthousiast ontvangen.”
Pakketkorting
Poliscomfort.nl ondersteunt de pakketgedachte. “Dat hoeft dus niet bij één verzekeraar. Er kunnen pakketten met producten van verschillende verzekeraars samengesteld worden. Verder heeft de tussenpersoon ook de mogelijkheid om per brancheproduct korting in te bouwen en zo provisie in te leveren ten gunste van de consument”, zegt Beukers.
Systeemhuizen
Poliscomfort.nl kan door tussenpersonen zonder systeemhuispakket prima gebruikt worden. “Assurantiekantoren die al werken met een systeemhuispakket, de meesten dus, gebruiken Poliscomfort.nl er naast. Systeemhuis CCS, die gebruik maakt van webservices, maakt het mogelijk om ook de polissen die in CCS zitten te laten zien in Poliscomfort.nl.”

Reageer op dit artikel