nieuws

Internetplatform onderhandelt voor klanten over hypotheek

Archief

Novactum, gespecialiseerd in bedrijfsadvies, heeft in samenwerking met uitgeverij Kluwer het online platform www.MijnEigenHaard.nl gelanceerd.

Het initiatief is gebaseerd op informatievoorziening en het bieden van prijsvoordeel aan de (toekomstig) huisbezitter. “Laat ik er niet omheen draaien: de mensen worden getild. Er staat geen verhouding tussen kwaliteit van de dienstverlening en de provisie die wordt opgestreken,” aldus Maarten-Jan van Mourik, hoogleraar notarieel en privaatrecht. Zijn boek Mijn Eigen Haard.nl, dat hij samen met zoon Martijn schreef, is de basis voor de informatievoorziening op het internetplatform. “De roep om transparantie, kennis en krachtenbundeling leidde tot het boek en huiseigenarenplatform”, zegt Van Mourik.
Onderhandelen
Een van de initiatieven op de site is de Samen Sterk Hypotheek, die “werkt volgens de macht van de grote getallen”. Bezoekers kunnen zich aanmelden, waarna Mijn Eigen Haard periodiek voor deze potentiële klanten gaat onderhandelen met hypotheekaanbieders over een collectief (rente-)aanbod.
Dat kost de klant eenmalig _ 67,50. Voor het sluiten van de hypotheek wordt deze vervolgens doorverwezen naar een adviseur die is aangesloten bij de Federatie Financieel Planners.

Reageer op dit artikel