nieuws

Internetbedrijf komt met software voor digitaal archief

Archief

Het jonge internetbedrijf Quinba, opgericht in 2004, heeft software ontwikkeld voor digitale archivering in de financiële dienstverlening.

“Twee jaar geleden hebben wij het verzoek gekregen vanuit diverse kanten om te kijken naar de mogelijkheden van digitaal archiveren. Dit onder andere naar aanleiding van veranderende wetgeving. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er wel een aantal spelers op de markt is, maar dat dit niet aansloot bij de wensen van de klant”, aldus Quinba, wiens klanten veelal met het systeemhuispakket van Anva werken.
Voor de ontwikkeling werden een aantal uitgangspunten vastgelegd. Zo moest het eigen softwarepakket leidend zijn, mocht het geen zware eisen stellen aan de bestaande hardware, moest het onafhankelijk zijn van bestaande hard- en software en moest het betaalbaar zijn.
In opdracht van assurantiekantoor De Witte (Hoogeveen) is de software qDoc Archiving System ontwikkeld. Op de website www.quinba.nl is meer informatie te vinden.

Reageer op dit artikel