nieuws

Internet-site RZG nu ook interactief

Archief

Klanten van zorgverzekeraar RZG kunnen sinds kort online een premieberekening uitvoeren en online een advies krijgen.

RZG is al sinds medio 1997 op Internet aanwezig maar benut nu pas de mogelijkheid van interactie met de klant. De klant wordt in staat gesteld om een premieberekening uit te voeren. Door het invullen van postcode, leeftijd aanvrager, leeftijd partner en aantal kinderen wordt een eerste premieberekening uitgevoerd. Daarbij wordt een advies voor een bepaalde polis gegeven.
Vervolgens kan de klant een advies op maat krijgen. Eigen risico, aanvullende verzekering, aanvullende plusverzekering en twee mogelijkheden om tandartskosten bij te verzekeren worden dan aangeboden. Vervolgens wordt de premie opnieuw berekend. De premie die men voorgeschoteld krijgt is exclusief de wettelijke bijdragen voor MOOZ en WTZ. Overigens is het dan niet mogelijk om online een verzekering af te sluiten. Een aanvraagformulier aanvragen of een offerte opvragen zijn de mogelijkheden.
Fusiepartner Geové, dat onlangs online acceptatie van ziektekosten via Internet mogelijk maakte, zal wellicht haar expertise op dat punt gaan delen met RZG. Woordvoerster Jeannet Kooi van RZG zegt dat men “volop van elkaars expertise op dit terrein gebruik zal gaan maken”.

Reageer op dit artikel