nieuws

Internet-module voor hypotheekadviseurs

Archief

Het softwarehuis ASN beschikt over een Internet-versie van het hypotheekpakket Castle, ‘I-Castle’ genaamd. Hypotheekadviseurs kunnen het programma op hun eigen website installeren.

I-Castle is te vergelijken met de Internet-versie van het premievergelijkingsprogramma Rolls van Kooijmans Software, dat afgelopen zomer geïntroduceerd werd. ASN heeft evenals Kooijmans bij de bouw van het berekeningsprogramma samengewerkt met Internet-provider Interport uit Echt.
Consumenten kunnen met behulp van I-Castle onder meer hun maximale leenbedrag uitrekenen en de bijbehorende maandelijkse lasten. Namen van geldverstrekkers worden in deze overzichten niet genoemd. ASN is alles behalve de eerste aanbieder van een dergelijk berekeningsprogramma. Wie nu op Internet gaat zoeken, struikelt er bijna over. Volgens ASN zijn deze programma’s echter niet zo betrouwbaar als I-Castle, waarvan de berekeningen gemaakt worden op basis van de – muterende – gegevens uit het Castle hypotheekpakket.
Financiële gegevens
Als de consument na voltooiing van de berekening nadere informatie over een hypotheek wenst, kan deze zijn naam en adres in het programma achterlaten. De hypotheekadviseur krijgt de adresgegevens vervolgens per e-mail aangeleverd, inclusief de door de klant ingevoerde financiële informatie. Met behulp van deze gegevens kan de klant benaderd worden voor een concreet hypotheekadvies.
Het Internet-programma wordt geleverd als een module van het Castle-pakket. De aanschaf bedraagt eenmalig f 995, en per maand nog eens f 195 voor onderhoud.

Reageer op dit artikel