nieuws

Intermediair verwacht meer hypotheken voor doelgroepen

Archief

Bijna alle hypotheekadviseurs denken dat er de komende jaren meer doelgroepgerichte producten op de markt komen.

Dat blijkt uit onderzoek van ELQ Hypotheken onder driehonderd tussenpersonen. Daarvan geeft 93% aan tussen nu en 2010 meer op speciale doelgroepen gerichte hypotheken te verwachten. Daarbij worden als mogelijkheden genoemd de seniorenhypotheek, de moslimhypotheek en een hypotheekproduct voor niet in Nederland wonende mensen. Ook een hypotheek voor recreatiewoningen buiten Nederland, hypotheekproducten die familieleden samen sluiten (broer en zus, ouder en kind, nicht en neef) en een hypotheek voor flexwerkers worden grote kansen toegedicht.
Het vertrouwen van de adviseurs is overigens groot: 60% denkt dat de hypotheekmarkt blijft groeien en 90% verwacht bijvoorbeeld een groei van de markt voor mensen met BKR-coderingen en variabele inkomens. Verder denkt 80% dat er meer buitenlandse aanbieders de markt zullen betreden; eenzelfde percentage verwacht een daling van het aantal tussenpersonen.

Reageer op dit artikel