nieuws

Intermediair uit Helmond gaat een avondje uitdeuken

Archief

Een dertigtal tussenpersonen uit de regio Helmond hebben zich onlangs kunnen uitleven op schade-auto’s van de firma Mosman Autoschade. Het bedrijf had het intermediair uitgenodigd om kennis te maken met de praktijk van het autoschadeherstellen.

De verzekeringsadviseurs werden hierbij in staat gesteld om zelf een portier uit te deuken of een stukje lak bij te spuiten.
Een klant heeft schade, vult het schadeformulier in en de tussenpersoon handelt vervolgens de schade af zonder precies te weten wat er verder met de auto gebeurt. Bij Mosman Autoschade ontstond daarom het idee om de verzekeringsadviseurs waarmee het bedrijf een relatie heeft, uit te nodigen voor een ‘spoedcursus autoschadeherstellen’. Iedere gast werd bij aankomst in een overall gestoken en onder deskundige begeleiding rondgeleid door het bedrijf. Naarmate de avond vorderde, nam het enthousiasme toe bij de mensen van de werkplaats om zoveel mogelijk uit te leggen en te demonstreren. Dit gold echter ook voor het intermediair, zodat ternauwernood enkele schade-auto’s van klanten gered konden worden uit handen van de ‘amateur schadeherstellers’.
Na afloop kreeg het schadebedrijf veel positieve reacties van de cursisten. “Uit de reacties bleek dat de tussenpersonen geen idee hadden van wat er zoal komt kijken voordat een beschadigde auto weer glimmend bij de klant wordt afgeleverd. Opvallend waren de opmerkingen over het – vaak nog ambachtelijke – vakmanschap, de betrokkenheid en de zorg die onze jongens ten toon spreiden”, aldus Annerie Lohuis van de firma Mosman. Het schadeherstelbedrijf is, gezien de vele positieve reacties, van plan in de toekomst ook andere relaties uit te nodigen om een kijkje in de keuken te komen nemen.
Tijdens de spoedcursus autoschadeherstel werd niet alleen gespoten en uitgedeukt. Hier volgen de tussenpersonen een Audatex-demonstratie aan de receptie van autoschadebedrijf.

Reageer op dit artikel