nieuws

Intermediair staat achteraan bij verkoop reisverzekerigen

Archief

Bijna een kwart van de georganiseerd reizende vakantiegangers die niet onmiddellijk bij het boeken een verzekering aanschaffen, sluit z’n reisverzekering af bij een direct-writer. Slechts zes procent gaat naar een assurantietussenpersoon. Dit blijkt uit onderzoek van de Europeesche.

Het onderzoek van de Europeesche, gehouden onder driehonderd reisbureau-klanten die niet direkt bij de boeking een verzekering afsloten (ongeveer de helft van de kopers), wijst onder andere uit dat bijna driekwart van deze vakantiegangers liever wacht met zich verzekeren tot enkele weken voor vertrek. Dit uitstel vormt een groot probleem voor reisbureaus, aangezien zij op dat moment vaak geen contact meer met de klant hebben. Daarom heeft de Europeesche een DM-module laten ontwikkelen waarmee reisbureaus automatisch hun klantenbestand zo’n drie weken voor vertrek kunnen mailen met een wervende verkoopbrief. Uit de eerste resultaten blijkt dat zo’n 10% van de gemailde klanten alsnog een reisverzekering afsluit bij het reisbureau. Het DM-pakket wordt door Europeesche gratis aan reisbureaus verstrekt.
Hier kopen de uitstellers
direct writer………….23%bank………………….15%reisbureau…………….12%Postbank………………9%zorgverzekeraar………..9%Anwb………………….8%assurantietussenpersoon…6%diversen………………7%weet het niet meer…….11%

Reageer op dit artikel