nieuws

‘Intermediair somber over toekomst’

Archief

Het intermediair is in mineurstemming over de economische vooruitzichten. Dat stelt Van Es Marketing Services na een onderzoek onder iets meer dan tweehonderd tussenpersonen.

De internetenquête werd in december gehouden. Op dat moment stelde 44% van de deelnemende assurantie- en hypotheekbemiddelaars over 2007 een stijging van de omzet te hebben gerealiseerd. Voor het jaar 2008 dacht 60% van de kantoren een omzetstijging te gaan behalen. Dat laatste percentage was drie jaar geleden 78%, zo verwijst Van Es naar eenzelfde onderzoek uit december 2004. Toen voorzag één op de zeven tussenpersonen een afname van het bedrijfsresultaat. Nu is dat één op de drie kantoren.
Volgens Van Es is de oorzaak van de sombere verwachtingen onder meer te vinden in de veranderende beloningstructuur, met name de onder druk staande afsluitprovisies. “Daarnaast veroorzaakt de toegenomen wet- en regelgeving in de branche meer kosten en administratieve lasten. Vooral kleine kantoren ondervinden hier veel last van. Daar komt bij dat de consument eenvoudige polissen steeds vaker zelf via internet of direct writers sluit en de hypotheekproductie stagneert.”

Reageer op dit artikel